Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka buraczkowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
buraki 2 szt
jajko 1 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka buraczkowe

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Buraki ugotować i odstawić do wystygnięcia. Ziemniaki potłuc i odstawić do przestygnięcia. Buraki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Ziemniaki połączyć z burakami, dodać jajko i obie mąki. Zagnieść gładkie elastyczne ciasto. Na oprószonej mąką stolnicę utworzyć wałek z ciasta, pokroić w małe ukośne kawałki. Kopytka wrzucić do osolonego wrzątku i gotować około 5 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 26.06.2017 14:33
fajny pomysł :)
Stenka 25.06.2017 21:17
ciekawy przepis
adelajda 25.06.2017 18:38
A zapomniałam ciasto na pierogi też robiłam
adelajda 25.06.2017 18:38
Makaron robiłam z sokiem z buraka , kluski muszę koniecznie spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak