Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki bigos podany inaczej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 3 kg
kiełbasa wiejska ok60 dag
łopatka wieprzowa 60 dag
kurczak 3-4 podudzia
grzyby suszone 1 garść
papryka mielona 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz
smalec
bułki

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki bigos podany inaczej

Kapustę zalać wodą i postawić do gotowania. Łopatkę pokroić w drobną kostkę. Mięso kurczaka oczyścić i opłukać, dodać do kapusty, dodać liść laurowy, ziele angielskie, posolić i gotować.
Grzyby sparzyć i opłukać, dodać do kapusty (można pokroić).
Gdy mięso będzie odchodzić od kości, wyjąć, przestudzić, oddzielić od kości i pokroić. Dodać do kapusty. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i podsmażoną, doprawić koncentratem pomidorowym i przyprawami.
Gotować do miękkości. Wydrążamy środki większych bułek i nakładamy bigos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak