Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki drobiowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 30 dag
oliwa 50 ml
sok z cytryny 2- 3 łyżki
jogurt naturalny 100 ml
czosnek 1 ząbek
ogórek 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki drobiowe

Mięso z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Pierś z kurczaka zanurzyć w marynacie przygotowanej z oliwy, jogurtu, ziół, roztartego czosnku, soku z cytryny i pieprzu. Mięso odstawić na 1- 2 godziny do lodówki, wyjąć z marynaty i oprószyć solą. Zielone ogórki umyć i pokroić w grube plastry. Na szpadki nadziewać na przemian mięso i ogórek. Szaszłyki grillować z każdej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 03.03.2014 12:58
bardzo dobre
IKrakowianka 26.02.2014 15:39
super szaszłyki
cukiereczek 03.02.2012 08:26
smaczne
kielcok1 07.12.2011 16:05
smaczne
Iwusia 04.08.2011 22:13
lubię takie
rakow2
rakow2 29.04.2011 16:19
musi
pioge7 04.03.2011 14:58
musi być apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak