Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka marynowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

oliwa 1/2 szklanki
czosnek ząbki 6 sztuk
cebula 1 srednia
sok z cytryny 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

mięso

karkówka wieprzowa 5 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka marynowana

Marynata: Do miski dać oliwę z oliwek wymieszać z papryką, ziołami, pieprzem, Kucharkiem i dobrze wymieszać. Cebulę drobniutko posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z oliwą.
Delikatnie rozbitą karkówkę marynować przez 12 godzin w lodówce, najlepiej w zamkniętym pojemniku.
Smażyć na grilu z obydwu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak