Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywne spring rollsy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy 1 opakowanie
papryka czerwona 1 szt
ogórek 1 szt
rzodkiewki 1 pęczek
rzeżucha do smaku
ser feta 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywne spring rollsy

Warzywa myjemy, osuszamy i kroimy w wąskie paseczki. Odkładamy. Fetę kroimy w paski lub drobną kostkę

Do miski o szerokim dnie wlewamy wodę.

Zanurzamy w wodzie każdy listek papieru ryżowego i wyjmujemy na drewnianą deskę. Układamy pokrojone paski warzyw i fetę z listkami rzeżuchy, ściśle zwijamy tworząc roladkę.

Przecinamy na pół i przekładamy do miseczki lub talerzyk.

Podajemy z ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 03.07.2017 22:06
dziękuję :)
Olga_SK 24.06.2017 17:38
Apetycznie wyglądają takie zawijaski :)
Grazyna0211 24.06.2017 14:08
ładnie się prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak