Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z boczkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 50 dag
bułka czerstwa 1 szt
jajko 1 szt
sól i pieprz do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyzeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
boczek wędzony 10 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z boczkiem

Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy i dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko, doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i czosnkiem i dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy podłużne kotlety zawijamy w plastry boczku i wbijamy na patyczek do szaszłyków. Pieczemy na grillu elektrycznym około 20 minut lub na patelni grillowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 25.06.2017 13:56
bardzo apetyczne
Marta Ryżek-Kalkowska 24.06.2017 11:55
PYSZNOŚCI TUTAJ :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak