Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Balowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka ziemniaczna 4 łyżki
cukier drobny 4 łyżki
proszek do pieczenia łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Balowe

Z wyżej wymienionych produktów należy zrobić biszkopt. następnie ubić białka z cukrem, dodać zółtka, mąkę z proszkiem . Upiec.

Masa budyniowa :
2,5 szkl. mleka
1/2 szkl. cukru
pól margaryny
3 żółtka
3/4 szkl. mąki

Zagotować 1,5 szkl. mleka w reszcie mleka rozrobić mąkę z cukrem i żółtkami. Ugotować budyń, zimny utrzeć z zmargaryną.

MAsa Tofii:
mleko z puszki słodzone. Puszkę włożyć do garnka z wodą i gotowac około 2,5 godz.

Bita śmietana:
1/2 listra smietany 30%%
2 łyzki cukru pudru
2 opakowania śmietan0 fiksu
Ubić śmietanę dodając cukier i śmietan-fiks.

HERBATNIKI
około 5 paczek
GORZKA CZEKOLADA
około 4 kostki

1. Biszkopt
2.Masa budyniowa
3. Herbatniki
4. Toffi z puszki
5. Herbatniki
6.Bita śmietana
7.Tarta czekolada

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak