Pikantny kotlet schabowy

Pikantny kotlet schabowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • musztarda sarepska

    4 łyżeczki
  • chrzan

    4 łyzeczki
  • jajko

    1
  • mąka

    4 łyżki
  • schab

    4 kotlety
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety rozbijamy i nacieramy niewielka iloscią soli, jarzynką i pieprzem. Po 10 minutach na jedną strone kotleta rozsmarowujemy 1 łyżeczkę musztardy, lekko opruszamy mąka i posmarowana stroną wkładamy kotlet do talerza z rozbełtanym jajkiem, następnie na drugiej stronie rozprowadzamy łyżeczke chrzanu i rownież obsypujemy mąką. Dokładnie oblepiamy w jajku i wkładamy do bułki. Tak postępoiwac z każdym kolejnym Smażymy i gotowe:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika58

06.09.2012 21:01
pikantne :)

AGNIESZKA144

12.05.2012 13:47
fajne

Ewelina47

06.03.2011 08:32
coś innego i pysznego

Emilia21

08.12.2010 19:06
mmm

Emilia21

08.12.2010 19:06
mmm

Magdalena/26Mooi

18.11.2010 22:20
ciekawy ten przepis;)

Zoso

01.10.2010 21:23
Łatwy i nowy przepis na kotleta :) daje plusa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat