Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJKA FASZEROWANE NA TRZY SPOSOBY

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki podstawowe

jajko ugotowane na twardo 9 szt., przekrojone na połówki i wydrążone z żółtek
sól i pieprz do każdego farszu

Farsz z kukurydzą

kukurydza 2 łyżki
musztarda łyżeczka, ostra
majonez łyżeczka
żółtko jajek z 3 jajek
ogórek małosolny mały
koperek kilka gałązek
szczypiorek kilka gałązek

Farsz z groszkiem

groszek 2 łyżki
majonez łyżeczka
jogurt grecki 2 czubate łyżeczki
żółtko jajek z 3 jajek
papryka czerwona 1/4 małej
migdały w płatkach garść

Farsz z czerwoną fasolą

fasola czerwona 2 łyżki
żółtko jajek z 3 jajek
słonecznik ziarna garść
majonez czubata łyżeczka
natka pietruszki kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: JAJKA FASZEROWANE NA TRZY SPOSOBY

Farsz z kukurydzą: Zmiksować żółtka z kukurydzą, musztardą i majonezem. Dodać bardzo drobno posiekanego ogórka oraz koperek ze szczypiorkiem. Wszystkie składniki połączyć i doprawić do smaku.
Farsz z groszkiem: Migdały uprażyć na suchej patelni. Zmiksować żółtka z groszkiem, jogurtem, majonezem i migdałami (kilka zostawić do dekoracji). Dodać bardzo drobną posiekaną paprykę, połączyć i doprawić do smaku.
Farsz z fasolą czerwoną: Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Zmiksować żółtka z fasolą i majonezem. Dodać ziarna słonecznika (odrobinę zostawić do dekoracji) i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku.
Pastami faszerować jajka - każdym rodzajem pasty po 6 połówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 23.06.2017 18:30
:zjadłabym z przyjemnością :)
jejkuchnia 23.06.2017 12:46
Ja również. :)
KORAL 23.06.2017 09:28
LUBIĘ TAKIE :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak