Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe ok60 dag
cebula 2 szt
marchew 1 szt
grzyby suszone ok 5 kapeluszy
pieczarki 6-8 szt
jabłka 1/2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól
pieprz 5-6 ziaren
olej
pieprz ziołowy
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z jabłkiem

Mięso pokroić na kawałki (chyba że mamy gulaszowe). Kawałki mięsa obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju. Cebule drobno pokroić i lekko zrumienić, dodać do mięsa. Dodać też pokrojoną marchew i starte na tarce jabłko. Podlać wodą i dusić na wolnym ogniu. Dodać przyprawy.
Suszone grzyby umyć i dodać do gulaszu z pieczarkami pokrojonymi w plastry(pieczarki można poddusić na maśle).
Doprawić do smaku i dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 22.06.2017 20:40
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak