Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła z whisky

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 2 kg
jeżyny 1 kg
cukier 2 szklanka
whisky 200 ml

Porada

Ja dla pewności pasteryzuję 10 minut.

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła z whisky

Śliwki i jeżyny myjemy. Ze śliwek usuwamy pestki i razem z jeżynami gotujemy na wolnym ogniu około 2 godzin. Odstawiamy na całą noc do lodówki, w tym czasie powidła zgęstnieją. Na drugi dzień do powideł dodajemy cukier i whisky i gotujemy jeszcze 20 minut. Gorące powidła przekładamy do suchych i czystych słoików, i odwracamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.06.2017 20:04
super pomysł!
ada.la 22.06.2017 19:44
będzie ciekawy smak z whisky
Urszula Świeca 22.06.2017 19:16
Świetny dżemik.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak