Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki z miodem w ciescie francuskim.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opakowanie gotowego ciasta francuskiego
gruszki 6 szt
rodzynki 2 łyzki
miód 2 łyzki
białko
orzechy 4 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki z miodem w ciescie francuskim.

Gruszki obieramy kroimy wzdłuż,wydrazamy gniazda nasienne.Rodzynki parzymy odsaczamy i mieszamy z orzechami i miodem.Połówki gruszek wypełniamy nasieniem,i składamy do kupy.Z ciasta wycinamy kwadraty o boku 15 cm.Owijamy kazda gruszke.Dokładnie sklejamy brzegi.Ciasto nakłówamy.Ubijamy białko,gruszki układamy na bvlaszce i smarujemy białkikiem.Pieczemy 10 minut na złóty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak