Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort sliwkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 12,5 dag
cukier puder 5 dag
mąka 20 dag
żółtko jajek 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
śliwki 1 kg
porzeczki 25 dag
cukier 3 łyzki
listki żelatyny 8 szt
twrug 20 dag
sok z cytryny 4 łyzki
cynamon Prymat
wiórki kokosowe
bezy
jogurt 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: tort sliwkowy

Połacz masło,cukier puder,make zółtko i proszek do pieczenia.Ciasto odkładamy do lodówki na 30 minut.Ze sliwek wyjmujemy pestki.Owoce wrzucamy do rondelka,zasypujemy 2 łyzkami cukru i zagotowujemy.Odlewamy łyzke syropu.Ciastem wykładamy okragła tortownice.Nakłówamy widelcem i wstawiamy na 15 minut do rozgrzanego piekarnika w 200 st.Namaczamy zelatyne łaczymy jogurt z twarozkiem i łyzka cukru.Dodaj sok z cytryny i napeczniała ale odcisnieta zelatyne.Ostroznie wymieszaj.Na ciasto rozłoz owoce a na nie krem.Odstaw do stezenia.Posyp cynamonem i wiórkami.Polej syropem.Dodaj małe bezy lub inne ciasteczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak