Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w sosie z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
pieczarki 10 szt
masło 2 łyżki
cebula 1 szt
marchewka 2 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól
pieprz
bulion albo rosół
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w sosie z pieczarkami

Mięso umyć i pokroić na większe kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące.

Pieczarki obrać i pokroić w plastry. Położyć na patelnię na rozgrzane masło i podsmażyć. Dodać drobno pokrojoną cebulę i przygotowane mięso. Wymieszać i chwilkę smażyć. Dorzucić obraną i pokrojoną marchew. Podlać rosołem albo bulionem.
Dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać pokrojoną natkę pietruszki i doprawić do smaku.
Można dodać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak