Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekki bigos z młodej kapusty z papryką...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 2 główki/większe
woda 1 litr
łopatka bez kości 1 kg
olej rzepakowy 1/2 szklanki
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuki/większe
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
kostka rosołowa 2 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: lekki bigos z młodej kapusty z papryką...

łopatkę pokrojoną w kostkę podsmażyć na oleju rzepakowym na rumiano, dodać pokrojoną cebulę, paprykę, wsypać papryki w proszku, 1 kostkę rosołową, wszystko podsmażać z 15 minut

pokrojoną kapustę w garnku zagotować z wodą, kapustę dodaję porcjami, gdyż pod wpływem gotowania kapusta się kurczy i więcej do garnka jej się zmieści

do kapusty przelać usmażone mięso, wymieszać, dodać kucharka i 1 kostkę rosołową, wszystko gotować z 30-40 minut na średnim ogniu

kapusta najlepiej smakuje po kilku godzinach jak smaki się przegryzą, można podać do pieczywa czy do ziemniaków...........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak