Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki szpinakowe z łososiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 op
żółtko jajek 2 szt
białko 4 szt
serek naturalny 400g
łosoś wędzony plastry 400g
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki szpinakowe z łososiem

Kroki postępowania

1
Szpinak rozmrażamy na patelni. Dodajemy 2 łyżki masła.
Krok 1 - Roladki szpinakowe z łososiem foto
2
Doprawiamy go pieprzem.
Krok 2 - Roladki szpinakowe z łososiem foto
3
Odcedzamy rozmrożony szpinak i dodajemy do niego żółtka. Dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Roladki szpinakowe z łososiem foto
4
Ubijamy piane z jajek.
Krok 4 - Roladki szpinakowe z łososiem foto
5
Do piany dodajemy delikatnie szpinak i stopniowo mieszamy.
Krok 5 - Roladki szpinakowe z łososiem foto
6
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Masę wylewamy na papier do pieczenia rozłożony na blaszcze piekarnika. Pieczemy około 15 minut.
Krok 6 - Roladki szpinakowe z łososiem foto
7
Na upieczony spód układamy najpierw serek naturalny, który dokładnie rozsmarowujemy i rozdrobnionego łososia. Następnie zawiajmy całość w rulon i owijamy w folie aluminiową robiąć cukierka. Odtsawiamy do lodówki na 2 godziny.
Krok 7 - Roladki szpinakowe z łososiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elunia61
Elunia61 22.06.2017 16:30
Bardzo ciekawy przepis.Chyba sie skusze i zrobie taka roladke :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak