Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik truskawkowy na zimno na spodzie oreo

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasteczka typu Oreo 200 g
ciastka owsiane 100g
truskawki świeże 500 g
serek mascarpone 500 g
galaretka truskawkowa 1 op
cukier brązowy 1 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
śmietana 30% 250 ml
baton w polewie z białej czekolady 1 szt
masło 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik truskawkowy na zimno na spodzie oreo

Kroki postępowania

1
Galaretkę rozpuszczamy razem z żelatyną we wrzącej wodzie. Następnie odstawiamy ją aż do ostygnięcia.
Krok 1 - Sernik truskawkowy na zimno na spodzie oreo foto
2
Truskawki czyścimy. 4/5 miksujemy i dodajemy do ostudzonej galaretki. Dokłądnie je mieszamy.
Krok 2 - Sernik truskawkowy na zimno na spodzie oreo foto
3
Rozpuszczamy masło, rozgniatamy ciasteczka, mieszamy, a następnie wykładamy nimi dno tortownicy.
Krok 3 - Sernik truskawkowy na zimno na spodzie oreo foto
4
Miksujemy ser mascarpone z cukrem.
Krok 4 - Sernik truskawkowy na zimno na spodzie oreo foto
5
Śmietanę ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy ją do mascarpone.
Krok 5 - Sernik truskawkowy na zimno na spodzie oreo foto
6
Masę truskakwową dodajemy do ubitej śmietany i sera. Wszystko dokładnie mieszamy, a na koniec dodajemy pokrojone pozostałe truskawki.
Krok 6 - Sernik truskawkowy na zimno na spodzie oreo foto
7
Wszystko dokładnie mieszamy i wylewamy na ciastka.
Krok 7 - Sernik truskawkowy na zimno na spodzie oreo foto
8
Sernik odstawiamy do lodówki na około 4-5 godzin, na koniec można boki posypać pokruszonym wafelkiem.
Krok 8 - Sernik truskawkowy na zimno na spodzie oreo foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 22.06.2017 12:40
mój ulubiony,ale robię na innym spodzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak