Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron po meksykańsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 300 g
mięso mielone 300 g
kukurydza w puszce 1/2 op
fasola czerwona z puszki 1/2 op
cebula 1 szt
ząbki czosnku 1 szt
pomidory 2 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
ketchup pikantny 3 łyżki
ser żółty starty 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczka
Tymianek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron po meksykańsku

Kroki postępowania

1
Mięso mielone podsmażyć na oleju.
W tym czasie pomidory obrać ze skórki , z papryk usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Cebulę , czosnek obrać i posiekać.
Krok 1 - Makaron po meksykańsku foto
2
Do podsmażonego mięsa dodać cebulę z czosnkiem i podsmażać chwilę.
Krok 2 - Makaron po meksykańsku foto
3
Następnie dodać paprykę i smażyć aż zmięknie.
Krok 3 - Makaron po meksykańsku foto
4
Kolejno dodać pomidory i odcedzoną z zalewy kukurydzą oraz fasolę.
Krok 4 - Makaron po meksykańsku foto
5
Dodajemy ketchup i mieszamy.
Krok 5 - Makaron po meksykańsku foto
6
Danie doprawiamy do smaku i dusimy całość ok 10 minut.
Makaron gotujemy al dente i polewamy sosem , posypujemy serem.
Krok 6 - Makaron po meksykańsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak