Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa sałatka z oliwkami i kiełkami rzodkiewki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1/2 woreczka ugotowanego ryżu parbolited z dzikim
jajko 2 sztuki
kiełki rzodkiewki 2 łyżki + do posypania sałatki
oliwki zielone 6 sztuk
majonez około 3 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa sałatka z oliwkami i kiełkami rzodkiewki

Jajka gotujemy na twardo, a ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Obrane jajka kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy do nich pokrojone na 4 części oliwki oraz 2 łyżki kiełków z rzodkiewki, całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Następnie dodajemy ugotowany (przestudzony ryż) i majonez, znów mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy. Sałatkę podajemy posypaną kiełkami rzodkiewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.06.2017 09:56
smaczna sałatka
Krzysztof15 22.06.2017 06:23
super sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak