Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartacze z mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,30 kg
jajko 1 szt
mięso mielone 40 dag
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
olej
Majeranek suszony Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
skwarki

Przepis i sposób przygotowania na: Kartacze z mięsem

30 dag ziemniaków obrać i ugotować, a resztę zetrzeć na tarce.
Ugotowane ziemniaki wyjąć z wody i rozgnieść widelcem i połączyć ze startymi ziemniakami odciśniętymi z nadmiaru wody, przyprawić do smaku solą, wymieszać z jajkiem.
Cebulę obrać, pokroić drobno i przesmażyć na oleju, dodać mięso oraz przyprawy, przesmażyć razem, lekko przestudzić.
nabierać po porcji ziemniaczanego ciasta na rękę, lekko go spłaszczyć i na środek nakładać porcje farszu mięsnego wzdłuż - formując wałeczki.
Gotować ok 20-25 minut w osolonej wodzie.
Podawać polane skwarkami ;-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 22.06.2017 00:27
fajne danie
halina17 21.06.2017 22:37
Dobre danie.
dodi 21.06.2017 22:19
Moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak