Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowy sernik gotowany w herbatnikach
Kroki postępowania
Ponownie układamy herbatniki, resztę masy serowej i herbatniki.
twaróg zmielony | 500 g |
masło lub margaryna | 100 g |
cukier | 1/2 szklanki |
wanilia | 1 laska |
jajko | 2 sztuki |
mleko | 100 ml |
budyń waniliowy | 1 małe opakowanie (na 1/2 l mleka) |
herbatniki pełnoziarniste | 100-150 g |
śmietana 12% | (słodka) 100 ml |
czekolada mleczna | 120 g |
masło | 1 łyżeczka |
wiórki kokosowe | do posypania (opcjonalnie) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: