Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany stek z tuńczyka

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk 300 g (stek)
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
ząbek czosnku 1 szt
sok z cytryny 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany stek z tuńczyka

Steka z tuńczyka umyć o osuszyć na papierowym ręczniku .
Polać sokiem z cytryny , oliwą z oliwek . Posypać pieprzem czarnym ,cayenne. imbirem mielonym i natrzeć czosnkiem przepuszczonym przez praskę .
Włożyć na 30 minut do lodówki aby zamarynować . Wyjąć i włożyć na rozgrzaną patelnię grillową lub elektryczną .Grillować około 3 minuty z każdej strony obracając .Podawać do drugiego dania z ryżem lub z kaszą i dowolną sałatką .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak