Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SPAGHETTI A'LA BOLOGNESE

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

makaron spaghetti 500 g
pomidory 1,2 kg
mięso mielone 50 dag
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
pieczarki 30 dag
cebula mała

Dodatkowo

oregano
bazylia
sól
cukier odrobina
papryczka chili kawałek
ser twardy starty, do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: SPAGHETTI A'LA BOLOGNESE

Makaron gotuję al dente.
Mięso podsmażam na niewielkiej ilości oliwy, dodaję pokrojone w plasterki pieczarki i posiekaną cebulę oraz paprykę. Wszystko smażę jeszcze przez chwilę (aż pieczarki będą miękkie).
Pomidory sparzam, obieram ze skórki, drobno kroję, dorzucam do mięsa wraz z koncentratem.
Całość doprawiam, dokładnie mieszam, gotuję jeszcze przez chwilę.
Makaron nakładam na talerze, polewam przygotowanym sosem, posypuję tartym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak