Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA JARZYNOWA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki podstawowe

warzywa mrożone mieszanka, choć najlepiej użyć świeżych
ziemniaki 4 duże
udko z kurczaka
woda około 1 i 1/4 l

Przyprawy i dodatki

natka pietruszki garść, posiekana
koperek garść, posiekany
sól i pieprz
śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA JARZYNOWA

Ziemniaki kroję w kostkę.
Kurczaka zalewam wodą, po zagotowaniu gotuję około 30 minut.
Następnie dodaję warzywa, gotuję kolejne 20 minut.
Część warzyw miksuję, wlewam do zupy.
Dodaję zieleninę, doprawiam solą oraz pieprzem.
Zabielam wcześniej zahartowaną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 22.06.2017 18:33
pychota polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak