Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORT Z CIASTECZKAMI OREO I SERKIEM MASCARPONE

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasteczka typu Oreo 176 g
serek mascarpone 500 g
masło 100 g
czekolada gorzka 70 g
cukier wanilinowy 2 opakowania

Porada

WYMIARY BLACHY: TORTOWNICA O ŚREDNICY 21-23 CM.

Przepis i sposób przygotowania na: TORT Z CIASTECZKAMI OREO I SERKIEM MASCARPONE

Ciasteczka kruszę, dodaję masło, miksuję blenderem do uzyskania gładkiej masy.
Tortownicę wykładam papierem do pieczenia, nakładam masę, równomiernie rozprowadzam, dociskam ręką. Chłodzę około 30 minut.
W międzyczasie miksuję mascarpone z cukrem waniliowym. Dodaję 3 kostki startej czekolady (na dużych oczkach), mieszam. Wykładam na schłodzony spód.
Pozostałą czekoladę kroję na kawałki i obsypuję wierzch tortu. Chłodzę kolejne 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 26.06.2017 10:41
Uwielbiam :D
Diana Rusiłowicz 21.06.2017 20:27
Apetycznie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak