Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek na grilla w marynacie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 1/2 kg
majeranek 2 łyżki
czosnek 3-4 ząbki
marynata
olej 8 łyżek
ketchup 10 łyżek
sos sojowy ok 4 łyżeczki
sok z cytryny ok 2 łyżeczki
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek na grilla w marynacie

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na plastry. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do mięsa i mieszamy. Oprószamy majerankiem i mieszamy raz jeszcze.
Składniki marynaty mieszamy i na chwilę odstawiamy, a później dodajemy do mięsa. Mięso obtaczamy w marynacie i odstawiamy do lodówki (można nawet na noc).
Mięso grillujemy na tackach (jeśli zostało po wyjęciu mięsa marynaty można posmarować nią grillujące się mięso).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 21.06.2017 16:50
lubię takie mięsko
Franciszek 21.06.2017 15:56
super mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak