Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostry boczek z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 12 plastrów
piwo 1/3 szkl
marynata
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka z czubkiem
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta spora
czosnek ok3 ząbki
olej ok 1/3 szkl
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ostry boczek z grilla

Plastry boczku oprószyć solą, pieprzem i skropić piwem. Odstawić do lodówki. Mięso można przewrócić albo zamieszać.
Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem. Dodać pozostałe przyprawy i dokładnie połączyć. Wylać do mięsa i mięso dokładnie obtoczyć. Zostawić na dłużej ok 4-5 godz.
Mięso wykładać na tacki albo na ruszt i grillować obracając mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 21.06.2017 21:38
dziękuje:)mój mąż też lubi:)
adelajda 21.06.2017 20:34
Dla mojego męża pycha
Wacław 21.06.2017 19:07
pyszny,mniam :-)
Franciszek 21.06.2017 15:55
dobry przepis
w mojej kuchni 21.06.2017 14:44
Smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak