Sposób przygotowania

Szczaw dokładnie umyć, oczyścić i pokroić.
W patelni rozgrzać oliwę, dodając posiekaną cebulę i podsmażyć ją do zeszklenia.
Dodać pokrojony szczaw i podsmażyć około 5 minut.
Przełożyć cebule i podsmażony szczaw do garnka, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, zalać bulionem mięsnym i gotować do miękkości.
Następnie zdjąć z ognia wystudzić i zmiksować blenderem.
Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz sokiem z cytryny.

Gotowy krem rozlać do miseczek , udekorować jogurtem naturalnym albo jak kto woli śmietaną.

Podawać z ugotowanymi na twardo połówkami jajek.

Komentarze

  • 0
    p1100027
    Opublikowano

    gosia56

    To ja się wpraszam na taką zupkę .)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapewne była smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo lubię taka zupę
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra zupa.
  • 0
    20170507_1507131
    Opublikowano

    Ewa Wojtaszko

    lubię takie zupy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !