Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak prowansalski

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 szt
ząbki czosnku 7 szt
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak prowansalski

Kroki postępowania

1
Kurczaka po porcjować , natrzeć solą , pieprzem , ostrą i słodką papryką.
Krok 1 - Kurczak prowansalski  foto
2
Olej wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ziołami.
Krok 2 - Kurczak prowansalski  foto
3
Marynatą natrzeć kurczaka i odstawić do lodówki na 2 h.
Krok 3 - Kurczak prowansalski  foto
4
Po 2 h kurczaka obsmażyć na złoty kolor.
Krok 4 - Kurczak prowansalski  foto
5
Następnie kurczaka dusić na małym ogniu do miękkości.
Krok 5 - Kurczak prowansalski  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 21.06.2017 09:55
Super mięsko.;)
Janina 20.06.2017 21:51
Fajne mięsko;))
IKrakowianka 20.06.2017 21:35
smaczna propozycja
ilka01 20.06.2017 19:58
pyszności ......:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak