Ryba w sosie pomidorowo - kokosowym

Ryba w sosie pomidorowo - kokosowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

  • czosnek

  • pasta pomidorowa

  • mleczko kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 90 dag filetów z ryby - u nas mintaj, 2 łyżki roztartego czosnku, 4 łyżki soku z limonki, 6 dag pasty pomidorowej, 3 dag mąki, 100 ml oliwy, 450 ml mleczka kokosowego. Sofrito: 1 cebula, 1 kubańska papryczka,1/4 pęczka kolendry, 2 łodygi selera naciowego, sól i pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Filety nasmarować solą, pieprzem, czosnkiem oraz sokiem z limonki. Przygotować sofrito. Posiekać cebulę, papryczki, seler. Podsmażyć na połowie oleju. Dodać posiekaną kolendrę i pastę pomidorową. Posypać mąką i gotować przez 4 minuty. Wlać mleczko kokosowe i gotować do zgęstnienia przez 15 minut. Sos przecedzić i przetrzeć przez sito. Rybę usmażyć na reszcie oleju. Podawać polaną sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

07.09.2010 06:54
bardzo fajny przepis

banditka

06.09.2010 09:52
super :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat