Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z gyrosem i papryką
Kroki postępowania
Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na wielkość blaszki.
Pizzę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 C na ok. 20 minut.
mąka | 3 szkl |
woda letnia | 1 szkl |
drożdże | 40 g |
olej | 2 łyżki |
sól | 1 1/2 łyżeczki |
cukier | 1 łyżeczka |
sok pomidorowy | |
bazylia | |
oregano | |
filet z kurczaka | 1 szt |
przyprawa gyros | |
ser żółty | 200 g |
pieczarki | 200 g |
kukurydza konserwowa | 1/2 szt |
papryka czerwona | 1/2 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: