Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajeczne beczułki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
rzodkiewka 4 szt
ogórek 1/2 szt
majonez 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajeczne beczułki

Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Następnie obieramy i ścinamy wierzch, delikatnie wyjmujemy żółtka i wrzucamy je do miski.

Ogórka obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.

Rzodkiewki myjemy i również ścieramy na tarce na dużych oczkach.

Następnie dodajemy majonez i przyprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.

Gotowym farszem napełniamy miejsce po żółtkach.

Faszerowane beczułki możemy już podawać na stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak