Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki drobiowe z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 500 g
udziec z kurczaka 2 szt
pieczarki 300 g
marchew 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Sos pieczeniowy jasny 1 szt
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki drobiowe z pieczarkami

Kroki postępowania

1
W jednym garnku zagotowujemy wodę i na wrzącą wrzucamy żołądki drobiowe, przyprawiamy solą i gotujemy pod przykryciem na wolnym gazie, aż będą miękkie.
Krok 1 - Flaczki drobiowe z pieczarkami foto
2
Następnie odcedzamy je i zostawiamy do ostygnięcia. Gotowe kroimy w plastry.
Krok 2 - Flaczki drobiowe z pieczarkami foto
3
W drugim garnku również zagotowujemy wodę i wrzucamy udźce, przyprawiamy solą i Kucharkiem. Gotujemy przez 1 godzinę na małym gazie również pod przykryciem.
Krok 3 - Flaczki drobiowe z pieczarkami foto
4
Ugotowane mięso wyjmujemy z bulionu i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 4 - Flaczki drobiowe z pieczarkami foto
5
Do bulionu ponownie wkładamy pokrojone mięso i żołądki. Dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki.
Krok 5 - Flaczki drobiowe z pieczarkami foto
6
Następnie dodajemy obraną i startą na dużych oczkach marchewkę.
Całość gotujemy jeszcze przez 10 minut.
Krok 6 - Flaczki drobiowe z pieczarkami foto
7
W kubku rozprowadzamy sos pieczeniowy w zimnej wodzie i powoli wlewamy go do garnka z flaczkami. Na koniec przyprawiamy przyprawą do flaczków i pieprzem.
Krok 7 - Flaczki drobiowe z pieczarkami foto
8
Flaczki drobiowe z pieczarkami podajemy na gorąco.
Krok 8 - Flaczki drobiowe z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 18.06.2017 20:40
Dobre flaczki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak