Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twaróg z kiełkami rzodkiewki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg półtłusty 250 g
pomidor 1 szt
ogórek 1 szt
kiełki rzodkiewki 50 g
szczypiorek
śmietana 200 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Twaróg z kiełkami rzodkiewki

Do miski dajemy twaróg i rozdrabniamy go widelcem. Następnie wlewamy śmietanę.

Dodajemy obranego i drobno pokrojonego ogórka.

Kiełki rzodkiewki drobno kroimy i dorzucamy do sera.

Szczypiorek myjemy i również drobno kroimy, dorzucamy do miski.

Na koniec dodajemy obranego ze skórki i pokrojonego w kosteczkę pomidora.

Przyprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.

Wiosenny serek jest już gotowy do podania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak