Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron po rusku - na ciepło

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron nitki 150-200 g
szynka 100 g
cebula biała 1 szt
masło 1-2 łyżki
biały ser 1 kostka 200 g
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron po rusku - na ciepło

Cebulę kroję w kostkę, szynkę w paseczki. Na patelni szklę do cebulę, dodaję szynkę i chwile przesmażam.
Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam. (można użyci makaronu który pozostał z obiadu). Makaron przekładam na patelnie, podsmażam całość, wkruszam biały ser, doprawiam solą i pieprzem - mieszam. Podaję na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 19.06.2017 12:00
też robię podobny,bardzo dobry
katarzynka455 17.06.2017 20:40
pyszne jedzonko:)
halina17 17.06.2017 20:15
Dobre danie.
Diana Rusiłowicz 17.06.2017 19:51
Przepyszna propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak