Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PULPECIKI W SOSIE PIECZARKOWYM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podstawowe

mięso mielone 40 dag
cebula średnia
cebula czerwona 1/2 małej
szczypiorek 1/2 pęczka
pieczarki 1/2 kg

Przyprawy i dodatki

sól łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat łyżeczka
majeranek łyżeczka
Liść lubczyku suszony Prymat 1/2 łyżeczki
ząbki czosnku 3 małe
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
bułka 1/2 małej - wcześniej namoczona w mleku i odciśnięta
masło 2 łyżki
bulion 600 ml
mąka czubata łyżeczka
mleko 1/2 szklanki
śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: PULPECIKI W SOSIE PIECZARKOWYM

Cebulę białą siekam, pieczarki kroję w ćwiartki. Podsmażam na maśle z dodatkiem soli.
Mięso mieszam z posiekaną czerwoną cebulą, szczypiorkiem i czosnkiem. Dodaję przyprawy: sól, curry, ostra papryka, majeranek i lubczyk. Dokładnie wyrabiam wraz z bułką i bułką tartą. Obsmażam na maśle na złoty kolor.
Mięso warz z pieczarkami przekładam do garnka zalewam bulionem, gotuję na wolnym ogniu około 30-40 minut.
Mąkę dobrze rozrabiam z mlekiem, śmietaną i odrobiną sosu, wlewam do pulpetów i dokładnie mieszam.
Gotuję jeszcze chwilę do momentu zgęstnienia sosu.
W razie potrzeby doprawiam do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 20.06.2017 09:33
pyszny obiadek :-)
Krystyna32 18.06.2017 07:50
smaczne danie
Wiesława1 17.06.2017 22:13
Pyszna propozycja
Diana Rusiłowicz 17.06.2017 19:52
Przepyszna propozycja!
marzut 17.06.2017 17:43
Fajny przepis
anka1988 17.06.2017 11:06
pyszny mięsny obiadek
ilka01 17.06.2017 08:53
pyszne danie :)
Mniam 16.06.2017 20:49
Smaczne mięsko na obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak