Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajkiem i wędzoną makrelą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 3 garści
jajko 2 sztuki
makrela wędzona 1 maja sztuka
majonez 3 łyżki
oliwa 2 łyżki
szczypiorek 1 mały pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajkiem i wędzoną makrelą

Liście rukoli myjemy, osuszamy i rozkładamy na dużym płaskim talerzu. Jajka gotujemy, studzimy i obieramy ze skorupek. Wędzoną makrelę obieramy z ości i rozdrabniamy na mniejsze kawałki.

Szczypior siekamy. Liście rukoli skrapiamy oliwą i posypujemy odrobiną soli oraz świeżo zmielonego pieprzu.

Na rukoli rozkładamy równomiernie wędzoną makrelę, posiekany szczypiorek i pokrojone (na 6 części każde) jajka.

Na jajkach kładziemy odrobinę majonezu. Tak przygotowaną sałatkę podajemy zaraz po przygotowaniu z pieczywem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 18.06.2017 18:42
Pyszna sałatka
Wafelek2601 15.06.2017 23:19
Pyszna sałatka
bertpvd 15.06.2017 22:38
smaczna sałatka
halina17 15.06.2017 21:53
Moje smaki :)
Stenka 15.06.2017 21:30
takie lubię
Konczi 15.06.2017 20:51
Smaczna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak