Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń ryżowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż ugotowany 1 szklanka
mleko 100-150 ml roślinnego
karob 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń ryżowy

Ugotowany ryż trochę przestudzić. Dodać mleko i dokładnie zblendować. Dodać karob i wymieszać. W razie potrzeby dodać więcej mleka, w celu uzyskania konsystencji budyniu.
Można dosłodzić bananem lub inny słodziwem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak