Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pieczarkami i pekińską

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mięso mielone 500 g
pieczarki 100 g
kapusta pekińska 100 g
jajko 1 szt
kasza manna 1 łyżka
sól
pieprz
mąka

SOS PIECZARKOWY

pieczarki 300 g
śmietana kremówka 200 ml
mąka 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarkami i pekińską

Kroki postępowania

1
Zmieloną łopatkę przekładamy do garnka, dodajemy sól i pieprz, wbijamy jajko.
Krok 1 - Mielone z pieczarkami i pekińską foto
2
Pieczarki ścieramy na tarce na dużych oczkach i dorzucamy do mięsa. Następnie dodajemy kaszę mannę.
Krok 2 - Mielone z pieczarkami i pekińską foto
3
Kapustę drobno kroimy i również dorzucamy do mięsa.
Krok 3 - Mielone z pieczarkami i pekińską foto
4
Całość dokładnie wyrabiamy i formujemy tradycyjne kotlety mielone.
Krok 4 - Mielone z pieczarkami i pekińską foto
5
Obtaczamy je w mące i smażymy z każdej strony do zrumienienia.
Krok 5 - Mielone z pieczarkami i pekińską foto
6
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, wrzucamy do garnka i przyprawiamy Kucharkiem. Smażymy przez 5 minut, po czym zalewamy śmietaną wymieszaną z mąką i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut, żeby sos zgęstniał.
Krok 6 - Mielone z pieczarkami i pekińską foto
7
Gotowy sos podajemy z mielonymi z pieczarkami i pekińską.
Krok 7 - Mielone z pieczarkami i pekińską foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 14.06.2017 23:21
Smaczny przepis
agnieszka214 14.06.2017 22:55
Lubię takie przekąski pyszne obiady

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak