Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki cielęce

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki cielęce 500 g
żeberka wieprzowe 500 g
marchew 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
Sos pieczeniowy jasny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki cielęce

Kroki postępowania

1
Na wrzątek wrzucamy żeberka pokrojone na mniejsze kawałki i gotujemy je do miękkości. Miękkie żeberka obieramy z kości i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Flaczki cielęce foto
2
W międzyczasie flaczki obgotowujemy w drugim garnku, miękkie flaczki odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Wodę wylewamy bo nie jest nam potrzebna.
Krok 2 - Flaczki cielęce foto
3
Pokrojone mięso z żeberek i flaczki wrzucamy do wywaru w którym wcześniej gotowaliśmy żeberka. Przyprawiamy Kucharkiem, oraz solą i pieprzem.
Krok 3 - Flaczki cielęce foto
4
Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach, wrzucamy do flaczków. Gotujemy przez 5 minut.
Krok 4 - Flaczki cielęce foto
5
W kubku mieszamy sos z wodą i gotowy wlewamy do flaczków. Dodajemy przyprawę do flaków i obrane i przekrojone ząbki czosnku. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez 5 minut.
Krok 5 - Flaczki cielęce foto
6
Gotowe flaczki cielęce podajemy na gorąco.
Krok 6 - Flaczki cielęce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 19.06.2017 22:10
Dobre flaczki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak