Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CAMEMBERT PODAWANY NA SZPINAKU Z OWOCAMI, PŁATKAMI MIGDAŁÓW I SOSEM GRUSZKOWYM

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki na ser

ser camembert 2 opakowania
olej do smażenia
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Sałatka

szpinak 4 większe garście
maliny świeże 125 g
borówki większa garść
płatki migdałowe 2 łyżki

Sos gruszkowy do sałatki

gruszka 1 szt., dojrzała, nieduża
miód łyżeczka
ocet balsamiczny łyżeczka
Tymianek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: CAMEMBERT PODAWANY NA SZPINAKU Z OWOCAMI, PŁATKAMI MIGDAŁÓW I SOSEM GRUSZKOWYM

Camembert panieruję w rozmąconym jajku i bułce tartej, smażę aż serek się zarumieni. Osączam z nadmiaru tłuszczu.
Gruszkę obieram, kroję w mniejsze kawałki, duszę na małym ogniu z dodatkiem miodu, octu balsamicznego i tymianku około 5-7 minut. Następnie miksuję na gładki sos blenderem.
Na talerzu układam szpinak, polewam sosem, układam owoce i płatki migdałów. Na tak przygotowaną sałatkę układam smażony ser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 16.06.2017 08:09
rewelacja !
ilka01 15.06.2017 16:31
pychotka :)
AZgotuj 15.06.2017 10:19
wspaniałe składniki :)
marzut 15.06.2017 08:57
Ciekawy przepis
ben-ka 14.06.2017 21:51
Takie danie z chęcią bym zjadła :)
Malinka 14.06.2017 21:05
Aż ślinka cieknie ;)
cukiereczek 14.06.2017 19:26
Brzmi kusząco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak