Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki grillowane z puree z groszku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

polędwica wieprzowa 1 sztuka
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
miód 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
oliwa 1/2 szklanki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

puree

groszek zielony 400 gram
mięta 5 listków
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypata

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki grillowane z puree z groszku

Polędwicę kroimy w plastry ok. 1,5 cm grubości.
Musztardę francuska (ta z ziarnami gorczycy) lekko blendujemy z czosnkiem, miodem oraz oliwą. Taka marynatą obtaczamy plastry polędwicy, odkładamy do miski,którą przykrywamy folia spożywczą i odstawiamy na noc do lodówki.
Zamarynowaną poledwicę grillujemy.

puree z groszku:
Zielony groszke gotujemy około 4-5 minut. Odsączamy z wody przkładamy do blendera i miksujemy z kilkoma listkami mięty oraz śmietaną. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

Polędwiczki w ten sposób można także przygotować na patelni grillowej lub na grillu elektrycznym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 15.06.2017 21:56
dzięki......
Wiktoria29 15.06.2017 21:55
dzięki :)
ben-ka 14.06.2017 21:52
smaczne jedzonko zrobiłaś.
Malinka 14.06.2017 21:06
Baaardzo apetyczne mięsko!
Wiktoria29 14.06.2017 20:37
dziękuję......
Wiktoria29 14.06.2017 20:37
dziękuję......
Wiktoria29 14.06.2017 20:36
dziękuję......
Bernadeta1 14.06.2017 20:31
smaczne mięsko
pestka 14.06.2017 16:57
bardzo smaczny obiad
AZgotuj 14.06.2017 15:26
apetyczny obiad:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak