Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z szynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 gram
kukurydza w puszce
papryka czerwona 1
ogórki konserwowe 4-5
szynka wędzona 400 gram
ser żółty 200 gram
sól i pieprz
curry 1 łyżeczka
cebule 1/2
natka pietruszki
majonez 1

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z szynką

Natkę pietruszki i cebulę posiekaj. Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Odstaw do przestygnięcia.
Szynkę pokrój w paseczki,a paprykę i ogórki w kostkę. Przełóż do miski. Do miski dodaj również ostudzony ryż, osączoną z zalewy kukurydzę,cebulę, pietruszkę i starty na dużych oczkach ser. Wymieszaj.
Następnie dodaj majonez i przyprawy. Dokładnie połącz składniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 13.06.2017 08:45
pyszna sałatka
halina17 12.06.2017 23:28
Dobra sałatka.
Janina 12.06.2017 16:29
Lubię taką;))
Wiktoria29 12.06.2017 15:38
ciekawy przepis
Krystyna32 12.06.2017 07:48
smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak