Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi kapuściane z kaszą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto

woda letnia 1 szklanka
jajko 1 szt.
olej 2 łyżki
mąka pszenna 60 dag

Składniki na farsz

kapusta biała 1 główka
cebula biała 2 szt.
smalec 1 łyżka
sól do smaku do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
kasza jęczmienna 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi kapuściane z kaszą

Wykonanie ciasta:
Z podanych składników zarobić ciasto, rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką i wykroić szklanką krążki.
Wykonanie farszu:
Kapustę posiekać, ugotować i dobrze odcisnąć. Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na smalcu. Po czym dodać do kapusty, przyprawić do smaku, dodać ugotowaną kaszę, wymieszać i nadziewać pierogi. Gotować w osolonym wrzątku. Podawać okraszone zrumienioną cebulką lub posoloną kwaśną śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 14.06.2017 16:47
bardzo pyszne
Urszula Świeca 13.06.2017 09:44
Uwielbiam pierogi z kaszą.))
Patrycja33 13.06.2017 00:35
pierogi są najlepsze na świecie!
KORAL 12.06.2017 21:10
smaczne :)
Janina 12.06.2017 16:29
Pyszności;))
w mojej kuchni 12.06.2017 08:35
same pyszne jedzonko
Konczi 12.06.2017 07:35
Smaczna propozycja
Krzysztof15 12.06.2017 06:59
bardzo smaczne
Ewa Wojtaszko 12.06.2017 00:36
nigdy nie próbowałam z takim farszem,fajny pomysł
Renata9 11.06.2017 22:57
Fajne pierogi
jagoda5913 11.06.2017 22:54
ciekawe pierogi
IZABELA29 11.06.2017 21:17
Pyszne pierogi
mirosława4 11.06.2017 20:10
zapowiadają się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak