Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z mięsem mielonym w sosie serowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 600 gram
masło roślinne 1 łyżka
mięso mielone 350 gram
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
serek topiony 100-150 gram
sos pieczarkowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z mięsem mielonym w sosie serowym

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy przez chwilę.
Krok 1 - Pieczarki z mięsem mielonym w sosie serowym foto
2
Na osobnej patelni podsmażamy mięso mielone. Następnie dodajemy je do pieczarek i razem smażymy.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Pieczarki z mięsem mielonym w sosie serowym foto
3
Gdy pieczarki i mięso będzie już dobre to dodajemy serek topiony. Mieszamy, aż się rozpuści.
Na koniec wlewamy sos pieczarkowy, przygotowany według przepisu na opakowaniu.
Podgrzewamy przez chwilę.
Krok 3 - Pieczarki z mięsem mielonym w sosie serowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak