Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA KOPERKOWA Z PULPECIKAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Zupa

woda 1-1,5 l
marchew
pietruszka
seler kawałek
por kawałek
ziemniaki 5-6 większych
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3
ziele angielskie 2
Liść laurowy suszony Prymat 2
Liść lubczyku suszony Prymat większa szczypta

Pulpeciki

mięso mielone indycze
marchew mniejsza, starta
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1/2 łyżeczki
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Natka pietruszki suszona Prymat
sól i pieprz

Dodatkowo

śmietana 2 łyżki
koperek 2 pęczki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA KOPERKOWA Z PULPECIKAMI

Ziemniaki i marchew obieram, kroję w kostkę. Inne warzywa obieram. Wszystko wkładam do garnka zalewam wodą, zagotowuję. Gotuję około 25-30 minut (do miękkości) z dodatkiem przypraw.
W międzyczasie przygotowuję pulpeciki: Mięso dokładnie łączę z marchewką, jajkiem, bułką tartą i przyprawami.
Wyjmuję pora, selera oraz pietruszkę, wrzucam mięso, gotuję kolejne 20 minut.
Warzywa łączę z odrobiną zupy, koperkiem oraz śmietanę, miksuję na gładko, wlewam do garnka. W razie potrzeby doprawiam do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 10.06.2017 21:58
Dobra zupa.
Diana Rusiłowicz 10.06.2017 08:45
Lubię takie połączenie.
w mojej kuchni 10.06.2017 00:05
pyszne danie obiadowe
agnieszka214 09.06.2017 20:42
Lubię Pyszne zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak