Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszone rzodkiewki

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rzodkiewki ilość wg gustu
kwas z ogórków małosolnych do zalania
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka na 1L słoik
czosnek kilka ząbków
koperek świeży do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszone rzodkiewki

Rzodkiewki odciąć od liści, umyć i osączyć. Wrzucić do słoika. W kwasie z ogórków małosolnych rozpuścić sól. Obrać i pokroić kilka ząbków czosnku - wrzucić do rzodkiewki. Koperek opłukać i upchnąć ciasno w słoiku. Zalać do pełna kwasem z solą. Słoik zamknąć i ustawić w ciepłym miejscu (na spodeczku, bo w trakcie fermentacji może wyciekać zalewa). Pozostawić na kilka dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 22.06.2017 17:18
w sumie to nie jest nowość - przynajmniej dla mnie ;) ja od lat kiszę różne "nietypowe" warzywa :) POLECAM spróbować :)
cukiereczek 10.06.2017 18:33
coś nowego i ciekawego
Habibi 10.06.2017 15:25
Ja próbuję kisić różne warzywa - cukinię, kalafiora, kalarepę, buraki, marchewkę, paprykę, sałatę czy właśnie rzodkiewki :) Lubię sama się przekonać jak smakują ;)
Habibi 10.06.2017 15:21
Niestety smaku opisać się nie da, ale kto lubi kiszonki, ten nie będzie rozczarowany :)
adelajda 09.06.2017 19:35
ciekawy przepis
Aleksandra/Olcia 09.06.2017 18:49
ciekawe jak to smakuje,nigdy nie jadłam
Urszula Świeca 09.06.2017 18:03
Rzodkiewki nie kisiłam.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak