Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty i kukurydzy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 główka młodej kapusty
1 puszka kukurydzy
2 ogórki gruntowe
1 czubata łyżka majonezu
2 czubate łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka soku z cytryny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty i kukurydzy

Z kapusty pozbywamy się brzydkich zewnętrznych liści, szatkujemy ją i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej kukurydzę i ogórki pokrojone w kostkę (ja ich nie obierałam). Do słoika wlewamy jogurt, majonez i sok z cytryny, zamykamy go i energicznie mieszamy. Do warzyw dodajemy sos, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 10.06.2017 18:40
prosta i smaczna
Krystyna32 10.06.2017 08:11
bardzo lubię
Renata9 09.06.2017 21:22
Fajna suróweczka
Aleksandra/Olcia 09.06.2017 18:49
super,uwielbiam
Ada-Gaba 09.06.2017 18:22
fajna surówka
Wiktoria29 09.06.2017 15:30
ciekawa, muszę spróbować
jan_mag 09.06.2017 15:06
Świetny pomysł
Mniam 09.06.2017 14:38
Z chęcią bym zjadła do obiadu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak