Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z mini mozzarellą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron spaghetti 400 g
mozzarella małe kulki 15 kulek
mięso mielone 1 kg (z łopatki wieprzowej)
cebula czerwona 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
passata pomidorowa 1 l
czosnek 3 ząbki
przyprawa do potraw 2 łyżki (do kuchni włoskiej)
sól i pieprz
olej do smażenia

Porada

Błyskawiczne i pyszne spaghetti z aromatycznym sosem mięsnym i ciągnącą się mozzarellą z pewnością każdemu przypadnie do gustu.

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z mini mozzarellą

1. W garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy drobno posiekaną cebulkę i szklimy na rumiano. Dodajemy mięso i przyprawę do kuchni włoskiej. Dokładnie mieszamy i smażymy ok 7 minut od czasu do czasu mieszając.

2. Po tym czasie wlewamy passatę i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy 5 minut.

3. Sos doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy odsączone z zalewy kulki mozzarelli. Gotujemy od czasu do czasu aż mozzarella się rozpuści. Gotowym sosem polewamy makaron spaghetti. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 09.06.2017 18:17
pyszne jedzonko :)
Ewa Wojtaszko 09.06.2017 17:15
ulubione danie mojego dziecka :)
Konczi 09.06.2017 16:39
Smaczna propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak