Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS BOLOŃSKI Z PIECZARKAMI

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podstawowe

mięso mielone 40 dag
pomidory 9 niedużych
pieczarki 35 dag
cebula mała
ząbki czosnku 2
koncentrat pomidorowy 3 łyżki

Przyprawy

papryczka chili 1 szt., suszona peperoncini - ewentualnie pieprz cayenne
sól
cukier
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: SOS BOLOŃSKI Z PIECZARKAMI

Pieczarki kroję w półplasterki, cebulę i czosnek siekam.
Pomidory sparzam wrzątkiem, obieram ze skórki, kroję w drobną kostkę.
Mięso podsmażam na niewielkiej ilości oleju z dodatkiem przypraw, aż lekko się zarumieni. Dodaję cebulę i pieczarki, smażę, aż woda z pieczarek wyparuje. Co jakiś czas mieszam.
Dodaję posiekane pomidory, czosnek i koncentrat pomidorowy, mieszam, gotuję na małym ogniu około 5 minut.
W razie potrzeby doprawiam do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 26.06.2017 11:37
bardzo smaczny :-)
adelajda 09.06.2017 19:36
dobry obiadek
Konczi 09.06.2017 17:04
Smaczna propozycja :)
jan_mag 09.06.2017 15:05
Świetny pomysł
jejkuchnia 09.06.2017 08:13
Dziękuję! :)
olkaaa 08.06.2017 21:20
chętnie zrobię
Ewelina1991 08.06.2017 20:26
apetyczny!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak